top of page

Krep


Önceleri krepe çok önem vermezdim.Yani pankek puf puf,yumusacık olunca daha cazip gelirdi.Ama en son krep konusunun inceliklerine girince resmen bende ikisinin yeri degişti.Sizede bu incelikleri aktarmak istedim ki krep yapmak sizin içinde mutluluk haline gelsin.

Başlangıcta eger krep kıvamını boza kıvamı olarak biliyorsanız bu yanlıstan kurtulun.Pankek biraz daha koyu kıvamlı olurken,krep hamuru bir o kadar akıskan ve tava üzerinde kolay yayılmalı.Kalın olan degil incecik,kenarları çıtır olanı makbuldür.Zaten bende o kenar cıtırlıgına tav oldum ya..

Birde hazırladıgınız krep hamurunu buzdolabında bekletmek lezzeti katlandıran bir unsurdur.Mümkünse geceden yaptıgınız hamuru buzdolabında dinlendirin,sabah kahvaltı için harika kreplerinizi pişirin.Ola ki hamuru sabah hazırladınız en az 15 dk dinlendirmeniz bile işe yarayacaktır.

Pişirdikten sonra ben katkısız,tatlandırıcısız,gercek kahve kremalarını eşlikçi olarak seçtim.Sizinde kahveye yada yeni çıkan ürünlere ilginiz varsa @cream_works instagram hesabından çeşitlerine göz atıp,mail yoluyla bilgi ve sipariş için başvurabilirsiniz.

Malzemeler:

2 yumurta

2 cup süt

2 yemek k toz seker

1 yemek k tereyag(erimiş)

1/4 cay k tuz

1 cup un

portakal kabuğu (opsiyonel)

1 yemek k tereyagını eritin.Yumurtayı bir kaba kırın ve hafifce cırpın.Süt,seker,tuz,un,portakal kabugu,erimiş tereyağını ilave edin.Homojen kıvam elde edene kadar cırpın.Kıvamı dedigim gibi gayet cıvık olacak.Un ilave ederseniz krep gittikce kalın olacaktır.Bu yüzden eklemeyin.Vaktiniz varsa en az 15 dakika,en iyisi gece boyunca dolapta dinlendirin.

Kullanacagınız tavayı iyice ısıtıp (su testi yapıp,ses cıkıncaya kadar bekleyebilirsiniz) ,cok az tereyagını eritin.Kepceye doldurdugunuz hamuru inceden tavanın ortasına dökün.Döktügünüz hamuru hemencecik tavaya yayın.Taban kapansın yeterli.Eger acıkta kalırsa cok az o bölgeye hamur ilavesi yapın.Krep kenarlarından kendini bırakınca ve kızarınca dikkatlice diger tarafı cevirin,pişirin.Pişirdiginiz krepleri servis tabagına alın.


bottom of page