top of page

Brownie


Kim sevmez çikolatayı dicem ama ben malesef ki delisi değilimdir.Canım çok çekmedikçe çikolatalı şeyler yapmam.Zaten marketten gofrettir,kektir öyle alıp yemem.Buda benim garip bir alıskanlıgım ne yapayım.Evde yapılan her zaman daha cazip geliyor.Genelde cikolatalı tarifleride cevremdeki cikolata severler için yapıyorum.Bu yüzdende tariflerimdeki cikolata azlıgını farketmişsinizdir belki.

Bu browniede cikolata asıkları icin yapıldı.Kendisi çok severek takip ettiğim Manuela'nın blogundan.Elimde Dilek'in harika tarifine yetecek cikolata olmayınca bende kakao ile yapabilecegim brownie arayısına girdim.Sonucta size buram buram cikolata yiyormus hissini verecek bir brownie ortaya çıktı.

Brownie yapmak kolaydır ama pişirme süresi kesinlikle önemlidir.Az pişirirseniz akıskan kek gibi olur,çok pişirirseniz keke dönüşür.Önemli olan nemli hafif ıslak yapıyı korumak o yüzden fırınınız cabuk pişiriyosa 25 dakika,normal ayarda pişiriyorsa 30 dakikayı gecirmeyin derim.

Ayrıca içine eklediğiniz malzemede serbestsiniz.Ben ekstra cikolata parcaları kattım ama siz orman meyveleri yada diger cikolata cesitlerini ekleyin.Gelelim tarife..

Malzemeler:

250 gr tereyag

500 gr (2.5 su bar.) seker

4 büyük yumurta

1+1/3 cup (170 gr) un

1+1/4 cup (150 gr) kakao

1 cay k kabartma tozu

160 gr kare cikolata (sevdiginiz cesit)

160 gr dilediginiz cesit cikolatayı kücük parcalar halinde dograyın.

Tereyagını ocakta eritin.Sekeri bir kaba alıp üzerine erimiş tereyagını dökün ve karıstırın.

Yumurtaları tek tek ilave edin ve sadece kaybolana kadar karıstırın.

Ardından un,kakao,kabartma tozu ve dogradıgınız cikolata parcalarını ilave edin.Homojen olana kadar karıstırın.Kıvamı biraz koyu olacak,merak etmeyin.

Fırın kagıdı serdiginiz 20*30 kalıba yada dikdörtgen borcama hamuru esit sekilde yayın ve fırına verin.Sadece 30 dk pişirin.Daha fazla degil.

Soguduktan sonra dilimleyip servis edin.Eger keskin kenarlı brownie elde etmek istiyorsanız soguduktan 1 saat sonrada 1 saat buzlukta bekletin.Ardından dilimleyin.


bottom of page